• Krabice plné lásky

          • Už tradične sa žiaci 1.stupňa spolu s pani učiteľkami pridali k výzve Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok. Spoločne sa podarilo, vďaka milým rodičom žiakov 1.A, 2.A, 2.B, 4.A a 4.B , pripraviť 20 krabíc pre deduškov a babičky, ktorí sú v Domoch sociálnych služieb a v Domovoch dôchodcov. Je pekné spomenúť si v týchto dňoch aj na osamelých ľudí. Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli.

          • 7.B a 7.C v Novom divadle v Nitre: Zlodejka kníh

          • ,,Inscenácia na motívy svetoznámeho bestselleru Marka Zusaka o tom, ako sa z dievčaťa stáva profesionálna zlodejka kníh a tým nepriateľka tretej ríše. O obyčajnej smrti, ktorá miluje farby a bojí sa zloby ľudí.“ (Zdroj: https://goout.net/sk/zlodejka-knih/szexwsw/)

            Ako siedmaci zhodnotili predstavenie:

            Najlepšie predstavenie, aké som doteraz videl. Vtipné aj smutné, veľmi zaujímavé. Bolo o histórii, Hitlerovi, vzťahoch medzi ľuďmi, o prežití. Doporučujem všetkým. Damián, 7.B

            Páčili sa mi kreatívne prvky, ktoré použil režisér (Šimon Spišák): písanie kriedou po pódiu, premietanie animácií projektorom priamo na scénu. Pesničky v hre mali smiešne texty a rytmické melódie. Výkony hercov boli úžasné. Jedno z najlepších predstavení, na ktorých som bola. Irena, 7.B

            Zaujalo ma, keď zachraňovali Maxa (bol to Žid) – možno sa báli o svoj život, ale aj tak mu pomohli. A potom sa mi páčilo, ako sa hrali so snehom v pivnici. Bolo zvláštne, že jednou z hlavných postáv bola Smrť. Julka, 7.B

            Príbeh v hre sa mi veľmi páčil. Všetkým by som ho odporučila. Aj keď koniec bol veľmi smutný, prežila iba Liesel, ktorá bola počas bombardovania v pivnici... Natália, 7.B

          • Náboj junior

          • Žiaci našej školy sa dňa 24. 11. 2023 zúčastnili matematicko-fyzikálnej súťaže Náboj Junior a v zložení Marek Burík, Oliver Mikuš, Zuzana Sopková a Adam Šiška (žiaci 8.C) obsadili krásne 3. miesto.Srdečne blahoželáme k úspechu!

          • Školské kolo Olympiády v anglickom jazyku

          • Dňa 13. novembra 2023 sa uskutočnilo školské kolo Olympiády v anglickom jazyku. Najskôr žiaci písali písomnú časť online formou, zúčastnilo sa jej 57 žiakov 6.-9. ročníka. Do ústnej časti, ktorá sa skladala z dvoch častí postúpilo 10 najlepších. Výsledky boli veľmi tesné. V kategórii 1A zvíťazil Ivan Ftorek, žiak 6.B, na II. mieste Marcus Chippa, žiak 7.A a na III. mieste Lucia Moravčíková, žiačka 7.B.

            V Kategórii 1B zvíťazila Viktória Hulmanová, žiačka 9.B, II. miesto obsadila Nikoleta Munková, žiačka 8.C a na III. mieste Anna Mária Schott, žiačka 8.B.

            Všetkým deťom ďakujeme za účasť, víťazom srdečne blahoželáme a veríme, že nás budú dobre reprezentovať na okresnom kole v januári.

          • Do Opery SND v tepláčikoch?

          • Nie, nie, naši piataci sa do Slovenského národného divadla v Bratislave v tepláčikoch nevybrali, hoci hlavná postava novej detskej opery Muflón Ancijáš mala na sebe svoje obľúbené tepláčiky po celý čas. Napriek tomu, že s operou sa deti nestretávajú často, po vydarenom predstavení ocenili búrlivým potleskom spevákov, tanečníkov, hudobníkov i rozprávača a autora predlohy v jednej osobe Braňa Jobusa. Výlet do Bratislavy i prvé stretnutie piatakov s operou naživo dopadli na výbornú.

          • Učili sa po anglicky priamo vo Veľkej Británii

          • Londýn, Brighton, Eastbourne, Hastings… To sú názvy niekoľkých miest, ktoré v dňoch 15. až 21. októbra 2023 navštívilo 54 žiakov 8. a 9. ročníka našej školy počas vzdelávacieho a poznávacieho pobytu vo Veľkej Británii. 

            V mestečku Hastings na juhu Anglicka trávili dopoludnia v škole s anglickými lektormi, poobede vyrážali spoznávať rôzne zaujímavé miesta južného Anglicka a večery trávili vo svojich hostiteľských rodinách.

            Čo všetko naši žiaci dokázali okrem zlepšenia svojich jazykových znalostí? Vyjsť z komfortnej zóny. Fungovať v inej krajine. Dorozumieť sa anglicky a byť v pohode, ak na prvýkrát nerozumiem. Postarať sa sám o seba a jeden o druhého. Pri prekonávaní rôznych situácií si pomáhali a podržali sa.

            Deti aj ich rodičia hodnotili pobyt veľmi pozitívne, žiaci si odniesli veľa zážitkov, domov sa vrátili samostatnejší, bohatší nielen o novú slovnú zásobu, ale najmä o nové skúsenosti.

          • ELEKTRÁRNE V OKOLÍ 

          • Dňa 7.11.2023 sa uskutočnila exkurzia ,,Elektrárne v okolí Piešťan" pre žiakov 8.A a 8.B triedy. 

                  Súbor teoretických vedomostí o elektrárniach, ktoré nadobúdali žiaci na hodinách techniky, fyziky a chémie, si obohatili praktickou formou - návštevami elektrární. 

                   Spolu s vyučujúcimi navštívili ôsmaci Paroplynovú elektráreň v Malženiciach a JAVYS (súčasť jadrovej elektrárne) v Jaslovských Bohuniciach. 

                    V okolí Piešťan sa nachádzajú aj iné elektrárne, ktoré sme mali v pláne navštíviť, avšak, tie sú pre žiakov základných škôl neprístupné. 

                     Bohaté sprievodné slovo, ukážky, workshop a modelové pokusy zaujímali žiakov do posledného momentu. Priestory, zariadenia alebo výhľad z veže elektrárne sa žiakom veľmi páčili a úprimne sú radi, že sa tejto skvelej akcie zúčastnili. 

          • Spoznávame Vesmír

          • Hodiny geografie si piataci spestrili zaujímavými modelmi a projektmi o Vesmíre. 
            Fázy Mesiaca sme preopakovali aj so sladkou Oreo odmenou na záver.

          • ŠKOLSKÉ KOLO OSJL

          • Dňa 17.10.2023 (utorok) sa uskutočnila prvá časť školského kola Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry (OSJL). Tá pozostávala z písania testu online formou. Olympiády sa zúčastnilo 13 žiakov z tried ôsmeho a deviateho ročníka. 

            Predbežne sa na 1. mieste umiestnila Tarja Timkovičová (9.C), na 2. mieste Eliška Hrebíková (9.A) - Alexandra Svetlíková (9.C) - Jakub Boris (9.C) so zhodným počtom bodov a na 3. mieste Simona Kyselová.

            Záverečné hodnotenie však nie je konečné, o všetkom rozhodnú ďalšie časti olympiády (transformácia a tvorba textu, rečnícky prejav), ktoré sa uskutočnia čoskoro. 

            Žiakom držíme palce a víťazom prvej časti srdečne gratulujeme.