• Výzva Bez tašky

          • Treba, aby bolo v škole veselo. Opäť sme obnovili sériu výziev, do ktorých sa usiluje zapojiť čo najviac žiakov a učiteľov. Po výzve Black and white nasledovala výzva Bez tašky, ktorú niektorí žiaci prijali veľmi vtipne , a tak bolo možné vidieť žiakov napríklad s nákupným vozíkom, sušiakom na bielizeň, alebo detským kočíkom pre bábiky, ako aj mnoho ďalších zaujímavých nápadov.Aj ďalšie týždne do konca roka prinesú prekvapenia.

          • Oznam ŠJ

          • Od 06.05.2022 - odber stravy pri neprítomnosti žiaka v škole,
            sa bude realizovať do vlastných prinesených nádob,
            vstupom do prevádzky kuchyne (nie cez školskú jedáleň).

          • Biologická olympiáda v kategórii D

          • 21. apríla  2022 prebehlo okresné kolo Biologickej olympiády v kategórii D a naši žiaci dosiahli nasledovné umiestnenia:

            1. miesto -    Sára Noščáková zo 7. C triedy

            3. miesto -    Samuel Šiška zo 7. B triedy

            Víťazom srdečne blahoželáme a ďakujeme za krásnu reprezentáciu školy.

          • Čo všetko vieme o jablku

          • Ďakujeme triedam, ktoré prijali výzvu spoločnosti Plantex a uskutočnili vo svojich kolektívoch Jablkový deň. Výborné boli koláče a iné maškrty obsahujúce jabĺčka. Žiaci riešili rôzne kvízy a hádanky, na hodinách slovenského jazyka sa jablko skloňovalo vo všetkých pádoch, v matematike prišli na rad aj váhy a meranie hmotnosti. Dozvedeli sme sa veľa zaujímavostí a informácií aké sú jabĺčka zdravé. Vedeli ste, že jabĺk máme viac ako tisíc druhov a že pochádza z Číny?

          • Hrdá škola

          • Krásny deň  všetkým, máme pre Vás jedno skvelé prekvapenie!

            Do školy prichádza nová školská kolekcia a ste to práve Vy, kto rozhodne o jej podobe!

            Hlasujte od 25. 4. 2022 do 29. 4. 2022 o tom, ktorý z troch motívov sa Vám páči najviac.

            Víťazný motív potom použijeme na vytvorenie celej kolekcie, kde nájdete  mikiny, tepláky, batohy, čiapky a ďalšie kúsky v detských aj dospeláckych veľkostiach.

          • Milý pán Dahl, Vaša kniha sa mi veľmi páčila...

          • Ahoj, Matilda!

            Páčil sa mi Tvoj príbeh s učiteľkou Meduškovou. Bolo fantastické čítať o tom, ako si nadnášala kriedu pred tabuľou. Si veľmi múdra a nadaná. Ako to, že vieš odmalička čítať a tak skvelo počítať? Mohla by si s pani učiteľkou Meduškovou po škole ochutnať nutelu. Dufam, že sa máte všetci dobre. S pozdravom, Nelka

            Nelka Jankechová z 5.B napísala pozdrav svojej obľúbenej hrdinke z knihy Matilda od Roalda Dahla. A nebola jediná. Piataci píšu svojim obľúbeným postavám alebo autorom, vytvárajú plagáty o knihách, rozprávajú spolužiakom zaujímavé detaily o prečítaných knihách. Navzájom sa inšpirujú k ďalšiemu čítaniu.

          • Spoločensko-vedná oblasť výchovy v ŠKD: Medzinárodný deň šťastia.🍀🍀

          • Šťastie je jedným z hlavných cieľov každého z nás. Prostredníctvom aktivít sme diskutovali o tom, čo potrebujeme pre šťastný život, ako súvisí šťastie a materiálne bohatstvo, zamýšľali sme sa nad tým, či existuje priame spojenie medzi množstvom peňazí a subjektívne prežívaným šťastím. Deti pracovali v skupinkách, tvorili myšlienkové mapy, hľadali spoločné hodnoty, ktoré so šťastím súvisia. Keďže deti navštevujú filmový krúžok a majú už skúsenosti s moderovaním😀, spolu s pani učiteľkou, z tohto dňa vytvorili milú reportáž🥰.

          • Úspech našich žiakov v okresnom kole súťaže Hollého pamätník

          • 7. a 8. apríla 2022 sa konalo okresné kolo súťaže v prednese poézie a prózy Hollého pamätník.

            Martin Verčimák zo 4.A získal 1. miesto za prednes poézie vo svojej kategórii.
            Oliver Mlynár zo 4.A získal 2. miesto za prednes prózy.

            V kategórii starších žiakov sa na 2. mieste umiestnil Samuel Šiška zo 7.B za prednes poézie.

            Ďakujeme všetkým za reprezentáciu školy – aj tým žiakom, ktorí sa neumiestnili na prvých troch miestach. Tešíme sa, že venujú svoj čas literatúre, krásnym textom a kultivovanému rečovému prejavu. Martinovi želáme veľa šťastia v krajskom kole súťaže.

          • Oznam školská jedáleň

          • Školská jedáleň oznamuje zákonným zástupcom žiakov, že od 11. 04. 2022
            zablokuje obedy neplatičom stravného. Po úhrade stravného bude stravník automaticky prihlásený na obed.

            Ďakujeme za pochopenie

          • Súťaž vo vybíjanej

          • Mladšie žiačky II. stupňa sa zúčastnili okresného kola vo vybíjanej. Súťaž sa konala 31.3.2022 na ZŠ Holubyho. V skupine sme si zmerali sily so 4 školami (Gymnázium P.C. Piešťany, 2. Z.Š. Komenského Vrbové, ZŠ s MŠ Moravany, Cirkevná spojená ZŠ). Naše žiačky zvíťazili v každom zápase a jednoznačne tak postúpili do finálového turnaja. Ďakujeme dievčatám za úspešné reprezentovanie školy.

          • Naši malí umelci

          • Žiaci  5.A s pani uč. Hrubošovou preberali na literatúre tému BÁBKOVÉ DIVADLO. Spoločne si vytvorili kreatívne a tvorivé hodiny, na ktorých vznikli pekné bábky. Napísali samostatné scenáre, pomocou ktorých potom žiaci vystúpili so svojimi divadielkami. Z takýchto hodín sme mali skutočný zážitok.

          • Škola priateľská k deťom UNICEF vyhlasuje krízovú zbierku na pomoc Ukrajine

          • Ako škola zapojená do projektu “Škola priateľská k deťom” sa zapájame do SMS zbierkovej výzvy UNICEF- u: Pomôcť môže ktokoľvek prostredníctvom SMS na číslo 844. Jednou odoslanou SMS dokážete prispieť 3 eurami. Heslo, ktoré zadáte do textu SMS znie: ZS MOJMIROVA PIESTANY PRE UKRAJINU.

            Za Vašu pomoc veľmi pekne ďakujeme!

          • Deň ľudovej rozprávky

          • Pri príležitosti výročia narodenia Pavla Dobšinského (narodený 16. marca 1828), známeho zberateľa slovenských rozprávok, prekladateľa a folkloristu, sa každoročne koná Deň ľudovej rozprávky.

            Oslava tohto sviatku rozprávky vzišla z kampane Slovenskej národnej knižnice v roku 2008 pod názvom Slovensko Dobšinskému a tento rok sa uskutočnila aj v našej škole.

            Žiaci piateho ročníka sa v stredu 16.3.2022 zúčastnili besedy spojenej so životom a dielom osobnosti Pavla Dobšinského a prezentáciou novej knihy spisovateľa Igora Váleka: Dobrodružstvá Červeného čipa alebo Kolotoč s Dobšinským. Pozvanie, okrem autora knihy, prijal aj jej ilustrátor - Stanislav Lajda. 

            Besedu zorganizovali Mestská knižnica v Piešťanoch (pod vedením pani Márie Medovej) v spolupráci so Základnou školou Mojmírovou (pod vedením Mgr. Lukáša Mencla DiS).

            Žiakom sa beseda páčila, o čom svedčil aj ich spontánny potlesk. V diskusnej časti sa deti pýtali rôznorodé otázky zamerané na spisovateľa Igora Valeka, ale aj ilustrátora Stanislava Lajdu.