• 🙂 Obrovský úspech našich dievčat 🙂 Basketbal 3x3 žiačok, krajské kolo

          • Dňa 17.4.2024 sa žiačky druhého stupňa zúčastnili súťaže v basketbale 3x3. Krajské kolo sa konalo v Seredi v športovej hale Alberta Kúdelu. Súťaže sa zúčastnilo 7 škôl. Dievčatá v skupine porazili školy Cerovú, Sereď a Trnavu, následne v semifinále vyradili Skalicu a vo finále uspeli proti favoritkám súťaže zo Šamorína 20 : 15. Vybojovali tak historicky prvú účasť našej školy v basketbale na Celoslovenskom finále, ktoré sa uskutoční v Šamoríne.  Dievčatám gratulujeme a ďakujeme za vzornú a mimoriadne úspešnú reprezentáciu školy.

            Reprezentovali: Lucia Moravčíková (7.B), Hana Moravčíková (8.A), Petronela Rubalová (8.A), Lucia Gulánová (9.C), Simona Kyselová (9.C)

          • Exkurzia 3AB

          • Dňa 17.4.2024 sa žiaci 3.A a 3.B zúčastnili exkurzie v Slovenskom poľnohospodárskom múzeu v Nitre. Vyskúšali si ako ľudia v minulosti žili a pracovali, zistili čo je vejačka a iná poľnohospodárska technika, ako sa čistilo a mlelo obilie, ako sa lisoval olej, ako býval mlynár s rodinou a mnoho iného. Najviac sa páčila škola. Odchádzali sme s množstvom zážitkov a nových poznatkov. 

          • 2% z dane

          • 2% dane (v prílohe po kliknutí na Čítať viac)

            Milí rodičia a priatelia školy,

            aj v tomto roku si dovoľujeme požiadať Vás  o poukázanie 2% zo zaplatenej dane  z príjmov. Využitie týchto prostriedkov  je účelovo viazané na skvalitnenie výchovno-vzdelávacej a záujmovej činnosti detí.

            Ďakujeme všetkým Vám, ktorí ste nám v minulých rokoch 2% zo zaplatenej dane z príjmov poukázali a pomohli skvalitniť prostredie a výchovno-vzdelávaciu a záujmovú činnosť detí.

            Právnické a fyzické osoby, ktoré podávajú daňové priznanie – môžu poukázať 2% v časti DP Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov PO.

            Zamestnanci, ktorí požiadali zamestnávateľa o ročné zúčtovanie dane z príjmu potrebujú na poukázanie 2% dane dve tlačivá Vyhlásenie a Potvrdenie o zaplatení dane.

            Tlačivo Vyhlásenie je zverejnené v prílohe alebo na požiadanie u triedneho učiteľa.

            Potvrdenie o zaplatení dane vydá zamestnávateľ.

            Vami vyplnené Vyhlásenie a Potvrdenie o zaplatení dane môžete odovzdať na Daňovom úrade podľa vášho bydliska, alebo prostredníctvom triednych učiteľov  (v zalepenej obálke) do 26.4.2024. Pracovníčka školy zabezpečí odovzdanie na DÚ.

          • SUPER FLORBAL POHÁR CHLAPCOV ZŠ

          • Dňa 10.4.2024 sa žiaci druhého stupňa zúčastnili súťaže vo florbale. Spomedzi 16 účastníkov sa im podarilo kvalifikovať do finálovej osmičky, v ktorej vo veľmi silnej konkurencii získali 3. miesto. Chlapcom gratulujeme a ďakujeme za vzornú a úspešnú reprezentáciu školy.

            Reprezentovali: Marcus Chippa (7.A), Tomáš Bohuš (8.A), Martin Greif (8.A), Oliver Mikuš (8.C), Marek Burík (8.C), Filip Hruška (9.A), Jakub Čúzy (9.A), Lukáš Hudec (9.B), Jakub Hlaváč (9.C)

          • Svetový deň vody – interaktívne aktivity so Slovenským vodohospodárskym podnikom

          • Svetový deň vody si pripomíname 22. marca už viac ako 30 rokov. Každoročne ho vyhlasuje Organizácia Spojených národov, aby sme si uvedomili význam sladkej vody, podporu udržateľného manažmentu a ochrany zdrojov.

            Pracovníci Slovenského vodohospodárskeho podniku pripravili zaujímavú dvojhodinovku o význame vody a starostlivosti o vodné toky na Slovensku pre žiakov základných škôl. Aj naši štvrtáci a piataci interaktívnym spôsobom spoznávali, aké dôležité je starať sa o zdroje vody. Okrem iného spoznávali a skúmali pod mikroskopom rôzne vodné živočíchy, na úžasných realistických kartónových modeloch strojov pracujúcich na našich riekach skúšali ich funkčnosť – riečny bager či rýpadlo na ťažbu štrku boli veľkým lákadlom pre malých milovníkov techniky.

            Zaujímavé aktivity z oblasti biológie, geografie i techniky deti bavili aj vzdelávali zároveň a určite prispeli k pochopeniu významu ochrany a spravovania našich vodných tokov a ich ekosystémov.

          • Hollého pamätník

          • Dňa 26.4. 2024 sa  uskutočnilo okresné kolo recitačnej súťaže Hollého pamätník. 

            Na krásnom 2. mieste sa umiestnila naša žiačka 4. ročníka Dorota Obuchová. 

            Dorotke blahoželáme a všetkým zúčastneným ďakujeme za reprezentáciu školy. 

          • NOC S ANDERSENOM

          • Medzinárodný deň detskej knihy bol vyhlásený v roku 1967 Medzinárodným výborom pre detskú knihu. Jeho cieľom je osloviť detské srdcia tak, aby sa kniha stala každodennou súčasťou ich života.

            Každý rok sa dňa druhého apríla slávi Medzinárodný deň detskej knihy, ktorým sa zároveň pripomína dátum narodenia Hansa Christiana Andersena, najslávnejšieho dánskeho rozprávkara. 

            On sám do sveta rozprávok nazrel vďaka svojmu otcovi, ktorý mu ako malému rozprával a čítaval mnoho príbehov. Niektoré jeho rozprávky vychádzali z ľudových príbehov, inšpiroval sa svojimi cestami, pobytmi pri mori, ale i vlastným životom. Jeho rozprávky sú aj dnes veľmi populárne a majú mnoho adaptácií a upravených verzií. 

            Vedeli ste však, že niektoré Andersenove príbehy nemajú šťastný koniec? Napríklad v najznámejšej rozprávke Malá morská víla sa princ do víly nezamiluje, alebo že Statočný cínový vojačik zhorí v plameňoch aj so svojou papierovou baletkou?

            Ako tento deň oslávili naši druhostupniari  sa dozviete v článku, uverejnenom v Piešťanskom týždenníku:

          • Školské kolo súťaže Hollého pamätník 2023/2024

          • Výsledky školského kola súťaže v prednese poézie a prózy Hollého pamätník šk. r. 2023/2024, ktoré sa konalo 13.3.2024:

             

            I. kategória (žiaci 2. – 4. ročníka) - poézia

            1. miesto: Laura Smininová (4.A)

            2. miesto: Jan Stanko (2.A)

            3. miesto: Daniel Šiarnik (2.A)
             

            I. kategória (žiaci 2. – 4. ročníka) - próza

            1. miesto: Dorota Obuchová (4.A)

            2. miesto: Jakub Dudík (2.B)

            3. miesto: Natália Bartošová (4.B)
             

            II. kategória (žiaci 5. a 6. ročníka) – poézia

            1. miesto: Timea Kolníková, 5.A

            2. miesto: Max Noščák, 5.B

            2. miesto: Martin Verčimák, 6.A

            3. miesto: Tobiáš Šiška, 5.B

            4. miesto: Isabel Nekanovičová, 6.B
             

            II.kategória (žiaci 5. a 6. ročníka) – próza

            1. miesto: Petra Kropajová, 6.C

            2. miesto: Barbora Bartošová, 6.B

            3. miesto: Nio Figura, 5.A

            4. miesto: Stela Smininová, 5.B

            4. miesto: Nina Šoková, 6.B
             

            III. kategória (žiaci 7., 8. a 9. ročníka) – poézia

            1. miesto: Petra Škorňáková, 8.A

            2. miesto: Marcus Chippa, 7.A

            3. miesto: Laura Tothová, 7.C

            3. miesto: Martina Bartošová, 7.C
             

            III. kategória (žiaci 7.8. a 9. ročníka) – próza

            1. miesto: Klára Halová, 8.B

            2. miesto: Liliana Macháčová, 7.A

            3. miesto: Ondrej Bolješik, 7.C

            4. miesto: Sofia Purchartová, 7.C

            Ďakujeme všetkým zúčastneným žiakom a žiačkam v školskom kole a víťazom jednotlivých kategórií želáme veľa šťastia v okresnom kole. Tešíme sa, že vás umelecký prednes stále baví.

          • Basketbal 3x3 žiačok, okresné kolo

          • Dňa 14.3.2024 sa žiačky druhého stupňa zúčastnili súťaže v basketbale 3x3. Spomedzi 7 účastníkov sa im podarilo uspieť, vyhrali všetky zápasy a získali tak 1. miesto, ktorým získali účasť na krajskom kole v Seredi. Dievčatám gratulujeme a ďakujeme za vzornú a úspešnú reprezentáciu školy.

            Reprezentovali: Lucia Moravčíková (7.B), Hana Moravčíková (8.A), Petronela Rubalová (8.A), Lucia Gulánová (9.C), Simona Kyselová (9.C)

          • Vybíjaná mladších žiačok, okresné kolo - finále

          • Dňa 13.3.2024 sa mladšie žiačky druhého stupňa zúčastnili súťaže vo vybíjanej. V 4-člennej finálovej skupine sa im podarilo uspieť a získali tak 1. miesto, ktorým získali účasť na krajskom kole v Senici. Dievčatám gratulujeme a ďakujeme za vzornú a úspešnú reprezentáciu školy.

            Reprezentovali: Lucia Moravčíková (7.B), Dorota Dorošová (7.C), Helena Drličková (7.A), Liliana Pagáčová (7.A), Nina Kamenická (7.A), Petra Halásová (7.A), Nikola Grežová  (7.B), Nina Pechová (7.B), Slávka Sopková (6.B), Viktória Janišová (6.B), Sára Rizikyová (6.C), Lea Smiešna (7.C), Natália Maráčková (7.B), Ela Gregoričková (6.A)

          • Tvorivá technika

          • Na hodinách THD sa žiaci 6.B snažili priblížiť princíp činnosti a fungovania jednoduchých strojov (kladka, naklonená rovina, klin, Archimedova skrutka,...) a prevodov. Tie si najprv zhotovili a potom nám ich bližšie predstavili. Ani žiaci z 5.A na hodinách THD nelenili a tkali a tkali......Výsledky boli veľmi pekné.

          • ŠALIANSKY MAŤKO

          • Dňa 19.2.2024 sa v CVČ v Piešťanoch konalo okresné kolo v prednese povesti. Našu školu reprezentovali Tobiáš Šiška (5.B) a Petra Kropajová (6.C). Petra obsadila  vo svojej kategórii 2.miesto. Blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy.

          • Stolný tenis, majstrovstvá kraja

          • Druhé miesto na majstrovstvách kraja v stolnom tenise žiaci, tesná prehra vo finále 3:2, len malý kúsok od víťazstva, vynikajúci výkon Lukáš Kysela.

          • Divadlo 1AB

          • Bábkové divadlo v NitrePoznáte rozprávku Dlhý, široký a bystrozraký? Prváci zažili krásny príbeh tejto rozprávky v Starom divadle Karola Spišiaka v Nitre. Herci spolu s nádhernými bábkami potešili aj poučili malých  divákov. Aj v škole dokážeme viac, ak vieme spolupracovať a pomáhať si navzájom.

          • Škola hrou

          • Žiaci z 1.A už by vám vedeli vysvetliť veľa pojmov z fyziky. Hrajú sa, skúmajú a pri hre sa aj učia. Pri skladaní lega, ktoré musí byť vždy funkčné, sa naučia, čo je odstredivá sila, alebo ozubené koleso a páka. Dnes pomocou baterky pochopili ako funguje zdroj svetla a vzdialenosť predmetu. Tieňov sa večer už nebudú toľko báť 😁