• Recitačná súťaž Šaliansky Maťko

          • Dňa 26.1.2023 sa v CVČ Ahoj v Piešťanoch konalo okresné kolo recitačnej súťaže v prednese povesti Šaliansky Maťko. Našu školu v II.kategórii reprezentovala žiačka 5.ročníka – Petra Kropajová, ktorá získala 2.miesto. Petre blahoželáme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy.

          • Olympiáda v nemeckom jazyku

          • Dňa 18.1. 2023 sa v CVČ Ahoj uskutočnilo okresné kolo Olympiády v nemeckom jazyku, kde našu školu úspešne reprezentovali Dominik Mačej (7.A) a Dominik Matula (8. B).

            Dominik Mačej v kategórii 1A obsadil 2. miesto a Dominik Matula v kategórii 1B 1. miesto. Obaja postupujú ďalej do krajského kola, ktoré sa uskutoční vo februári v Trnave.

            Chlapcom k úspechu srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy!

          • Víťazstvo Sophie Lehutovej z 8.A

          •      Pri príležitosti Týždňa vedy a techniky 2022 vyhlásil Jazykovedný ústav Ľ. Štúra SAV, v. v. i. literárnu súťaž Báseň v štúrovčine, ktorá prebiehala od 4. novembra do 13. novembra 2022. Súťažiaci pri písaní svojich prác mohli využiť špecializovaný nástroj Ludevít – prekladač do štúrovskej slovenčiny, v ktorej bolo potrebné básne napísať.

                 Do literárnej súťaže bolo prihlásených vyše 150 básní z celého Slovenska. Spomedzi nich bolo vyhlásených 12 víťazov v šiestich kategóriách.

                 Naša žiačka Sophia Lehutová (8.A) vyhrala 1. miesto v 4. kategórii s nižšie uvedenou básňou. Víťazke sme tento týždeň odovzdali vecné ceny organizátora. Sophii gratulujeme k víťazstvu a prajeme veľa síl v ďalšej tvorbe.

          • Výlet za výtvarným umením

          • Po predĺžených prázdninách sme sa oddýchnutí znova vrátili do školy, aby sme ukončili polročné snaženie a o pár týždňov vykročili do ďalšieho školského polroka. Ešte pred prázdninami sme si stihli spríjemniť predvianočný čas výletom do Viedne. Žiaci 9.A, 9.B, 9.C a 8.B navštívili známu galériu Albertina, ktorá vzácne hostila výstavu diel J.M. Basquiata. Využili príležitosť prezrieť si aj ďalšie slávne umelecké diela, ktoré v Albertine vystavujú nepretržite. Výlet za výtvarným umením zavŕšili prechádzkou zasneženým centrom vianočnej Viedne.